tiistai 18. lokakuuta 2022

Tulevaisuuden seurakunta rakennetaan nyt

 

Oletko huomannut, kuinka monipuolista toimintaa Kotka-Kymin seurakunta tarjoaa?

Jumalanpalveluselämän ja kirkollisten toimitusten lisäksi seurakunta on aktiivisesti mukana ihmisten arjessa esimerkiksi tapahtumissa ja hyväntekeväisyystyössä. Tarjolla on muun muassa muskaria, gospel-lattareita, erilaisia leirejä, keskusteluapua, arkiruokailua ja monikulttuurista toimintaa.




Seurakunta on kulkenut elämäni varrella mukana monissa vaiheissa, iloissa ja suruissa. Olen iloinen, että seurakuntamme kokeilee ja etsii uusia tapoja kohdata ihmisiä ja tuoda toimintansa lähelle nykyihmisten arkea. Nyt, maailman myllertäessä, tarve seurakunnan läsnäololle on suurempi kuin pitkään aikaan.

Haasteitakin siintää horisontissa. Ennusteiden mukaan seurakunnan jäsenmäärä vähenee muun muassa väestörakenteen muuttuessa. Tämä ja kustannusten nousu asettavat tarpeen jatkuvasti arvioida ja kehittää taloutta ja toimintaa. Seurakunta ei saa jäädä pienen piirin kerhoksi.

On tärkeää kuunnella seurakuntalaisten tarpeita ja toiveita sekä työntekijöiden asiantuntemusta. Lisäksi tulee pureutua tarkasti dataan ja lukuihin. Millainen toiminta tavoittaa parhaiten ja vaikuttaa eniten? Mistä voi luopua ja mihin kannattaa panostaa? Entä miten seurakunnan viestintää voisi kehittää, jotta kaikki halukkaat löytäisivät mukaan itselleen sopivaan toimintaan?

Uudistetaan seurakuntaa vastaamaan nykypäivän haasteisiin järjellä ja sydämellä, lähimmäisen rakkaudesta. Pidetään seurakunnan ovet avoimena kaikille tasa-arvoisesti ja ketään syrjimättä.

Millainen on sinun tulevaisuuden seurakuntasi? Pian on aika vaikuttaa.


Kirsi Rasanen
Seurakunnan uudistajat

Kirjoittaja on tradenomi (YAMK) ja markkinointivastaava sekä ensimmäisen kauden kirkkovaltuutettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti