maanantai 14. marraskuuta 2022

Kirkossamme vallitsee hengellinen hätätila – Haluaisin, että jokainen voi tuntea kuuluvansa joukkoon

 

Kirkossamme vallitsee hengellinen hätätila. Näin ilmaisi tilanteen emerituspiispamme John Vikström jo yli kaksikymmentä vuotta sitten. Ihmiset äänestävät jaloillaan, koska eivät tunne seurakuntaa omakseen – eivät koe olevansa tervetulleita, jos joskus uskaltautuvat johonkin tilaisuuteen.

Kirkko on pitänyt esillä Jeesuksen viestiä pari vuosituhatta, toki välillä rumasti kompastellen. Pidän huolestuttavana kirkkomme kuihtuvaa trendiä, koska elävän organismin tunnus on kasvu ja kehitys.



Seurakuntavaaleissa "Seurakunnan uudistajat" haluavat muuttaa tilannetta niin, että jokainen ihminen voisi tulla mukaan toimimaan, tekemään seurakunnasta omaa juttuaan, tuntea olevansa tervetullut ja tärkeä – omana itsenään – sellaisena kuin on.

Yksinäisyys lisääntyy kaikenikäisillä. Se on terveydelle haitallisempaa kuin tupakanpoltto.

Seurakunta voi vastata ihmisen tarpeeseen "kuulua joukkoon" ilman puoluepoliittisia iskulauseita ja intohimoja. Niitä varten on yhteiskunnassa omat foorumit.

Seurakunnan tehtävä on hengellisten asioiden sanoittaminen: tarjota ihmisille paikka, jossa voisi ihmetellä, kysellä, epäillä, keskustella itseään askarruttavista asioista.

Edellä mainituista syistä lähdin ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin. Ennakkoäänestys alkoi 8.11. eri puolilla kaupunkia, ja varsinainen äänestyspäivä on 20.11.

Kannusta myös lähipiiriäsi mukaan uudistamaan seurakuntaamme.


Marja Leena Valkeinen
Seurakunnan uudistajat

Kirjoittaja on terveydenhoitaja ja mummi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti